top of page

ACTIVITATS  EMPRESARIALS 

Jornades d'empresa : Aprenent dels cavalls

Construir equips d'alt rendiment, basats en un lideratge capaç d'il·lusionar i motivar els membres de l'equip, és avui en dia primordial perquè les empreses puguin afrontar els reptes incessants del mercat. * Una comunicació interna oberta i directa basada en la confiança, el respecte mutu i sobretot en un alt grau d'auto-coneixement (autenticitat) de cada un dels membres de l'equip, és l'eix principal d'aquest procés de construcció d'equips d'alt rendiment. (Patrick Lencioni, "Les 5 disfuncions d'un equip", 2003) * El reconeixement dels punts forts i dels punts de millora de cadascun dels seus membres, en un ambient sense por i de diàleg obert, obrirà la porta per deixar entrar una alenada d'aire fresc i net que proporcionarà un salt qualitatiu sense precedents en l'equip. * Per què amb cavalls? Els cavalls tenen una gran capacitat de reflectir l'ésser humà: tal com tu ets amb un cavall reflecteix com ets en la teva vida laboral i en les teves relacions. Els cavalls poden "olorar" els teus sentiments i incongruències i reaccionen d'acord amb això. Els cavalls no menteixen, no reflexionen, no manipulen, no tenen un ego, no amaguen sentiments, no coneixen el bé i el mal, no jutgen, però sí reaccionen immediatament sobre el que perceben, i reflecteixen d'una forma directa com ets tu .

 

UN bon líder reconeix i sap moure les emocions dels altres i sap comunicar-se efectivament amb els seus col·laboradors. La seva pròpia honestedat i autenticitat, al costat d'un cert grau d'humilitat, són els elements imprescindibles per arribar a ser un líder capaç de fomentar la il·lusió i el rendiment del seu equip. Treballant amb cavalls ho aprendràs. * Cavalls treballen en equip per sobreviure. Són els nostres professors per excel·lència per ensenyar-nos com construir equips eficaços basant-confiança, respecte i responsabilitats ben definides. Veient als membres del teu equip treballant amb cavalls, descobriràs les seves capacitats i qualitats reals, el que et permet gestionar la teva equip d'una forma absolutament coherent i honesta. El teu propi equip t'ho agrairà! * Una altra aplicació molt interessant de la formació assistida amb cavalls és per a la selecció de personal. La capacitat de lideratge, de comunicació, de superar reptes, de perseverança i de creativitat de possibles candidats quedarà reflectida d'una manera molt evident treballant amb cavalls. * L'avaluació per competències és una altra aplicació important. Amb molts dels nostres clients la combinem amb l'avaluació 360º feedback. La ràtio, la ment, i el sentir s'ajunten a la pista en una poderosa metodologia d'aprenentatge. T'ajudarà a veure on aquestes a nivell personal i professional en relació amb els teus competències.

 

Aquest tipus de formació ja existeix des de fa anys en països com els EUA, Anglaterra o Alemanya i també està obrint-se camí a Espanya. Grans empreses com General Motors, BMW, Volkswagen, la CIA, Disney, Sanofi Aventis, Novartis, Nespresso, Bluespace, Sandvik, Unilever o NIKE utilitzen els cavalls en els seus processos de formació i desenvolupament professional i personal. * La formació que utilitza els cavalls com a mirall, contribueix d'una manera espectacular i gairebé immediata a augmentar l'auto-coneixement, el respecte mutu i la confiança entre els membres de l'equip. A més és molt divertit i les sessions es desenvolupen en plena natura.

bottom of page