top of page
c43338be-a9b0-48c3-aadb-9f4e748dd4f9.JPG

 EQUINOTERÀPIA 

És un mètode terapèutic que utilitza el cavall con medi de transmissió. Està principalment adreçat als nens amb discapacitat motora o mental. A més dels beneficis terapèutics físics i psíquics, el contacte amb el cavall serveix especialment per a desenvolupar aspectes com la comunicació, l’empatia, el respecte, l’autonomia personal o la responsabilitat, entre altres competències personals. El cavall és l’instrument principal de diverses tècnicques orientades al tractament de persones amb discapacitats o problemes socials.

  • Hipoteràpia: Consisteix en aprofitar el potencial terapèutic de l’equitació per a tractar persones amb discapacitats físiques, siguin congènites o adquirides. Es basa amb aspectes como la transmissió del calor corporal del cos del cavall a la persona, els impulsos rítmics i el moviment biomecànic del cavall. El seu objectiu principal es el de millora de la qualitat de vida general dels usuaris.

   .  Equitació terapèutica: Mitjançant el contacte amb el cavall y la motivació que desperta, s’apliquen solucions als 

      problemes d’aprenentatge i d’adaptació que presenten les persones afectades per algun transtorn o discapacitat

      psiquica. Augmenta la motivació i estimula l’afectivitat, millora la atenció i concentració, estimula la sensibilitat 7

      tàctil, visual, auditiva y olfactiva, ajuda al aprenentatge pautat d’accions i augmenta l’autonomia personal.

  • Equinoterapia social: La relació afectiva que s’estableix amb el cavall i la convivència en el grup, amb   ajuda superar conflictes i integrar-se a la societat les persones amb problemes de adaptació social, trastorns mentals, alzheimer,etc...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

db0b7b01-3e6d-43e1-a119-8c4b295a2b89.jpeg
bottom of page