IOGA I MINDFULNESS  

Què és el ioga?

El ioga es va desenvolupar fa cinc mil anys a l'Índia com un sistema integral de benestar en tots els nivells: físic, mental, emocional i espiritual. L'objectiu final de practicar ioga és aconseguir tranquil·litat en la ment i l'esperit, i aquest objectiu s’assoleix a través de plantejaments de postures físiques (asana), tècniques respiratòries (pranayama) i meditació (dhyana). Té una orientació integral en què el ioga es practica físicament, però els seus beneficis s'estenen a nivell mental i espiritual. Avui en dia, molts milions de persones utilitzen diversos aspectes del Ioga per treballar àrees tan diverses com l'actitud, la resiliència, disminuir el nivell d'estrès, el benestar, el rendiment físic o esportiu, la vitalitat, la claredat mental, la tranquil·litat i el creixement personal.  

 

Atès que l'experiència individual del ioga és bastant personal i pot diferir per a cada practicant, hi ha una àmplia varietat d'enfocaments per a la seva pràctica. El ioga s'ha estès recentment en moltes noves direccions i es poden trobar diferents estils, adaptats a cada necessitat i a cada limitació física. Tanmateix, tots els enfocaments del Ioga, estan destinats a promoure alguns aspectes del benestar.

 

Entre els beneficis  principalsdel ioga, es pot destacar:

 

  • Incrementa la força i flexibilitat, així com la coordinació i la mobilitat general del cos.

  • Millora l’estat d’ànim

  • Incrementa la consciència de la respiració, millorant l’oxigenació

  • Calma la ment i els pensaments recurrents

  • Elimina toxines i incrementa la circulació sanguinea

 

 

 

 

 

 

 

Què és el mindfulness?

 

 

Mindfulness és un terme anglès per definir l’atenció o consciència plena. És la capacitat humana bàsica de ser plenament present, conscient d'on som i de què estem fent, i no ser reactius o estar aclaparats pel que passa al nostre voltant o el que tenim en el nostre pensament. Amb el minfulness es busca reconnectar el cos i la ment, portant la consciència al moment present i gaudint de l’instant sense jutjar-lo, sense les pressions mentals que habitualment s’acumulen en el dia a dia.

Mentre la consciència plena és innata, es pot treballar a través de tècniques específiques que promouen inserir aquesta consciència dintre dels hàbits de la nostra vida quotidiana. El mindfulness es pot treballar de manera asseguda, caminant, de peu i en moviment. A més, es pot combinar amb altres activitats, com ara ioga, en contacte amb animals o practicant esports.

 

La pràctica de mindfulness canvia l’estructura mental, aconseguint més concentració i capacitat de decisió així com més creativitat. A més, aconsegueix reduir els nivells d’estress, calma l’ansietat, redueix el soroll mental tot millorant les respostes emocionals i redueix les possibilitats de depressió.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1