top of page
_TOR4257
DSC_3588
TOR_5649
DSC_2522
DSC_8688

PROGRAMES I JORNADES FETS A MIDA 

"El cavall ens acompanya, ens ensenya i ens equilibra"

David Jorba

La recerca de lideratge, la cohesió d'equips, la millora de la comunicació, la confiança, la empatia, la gestió d'emocions ... tot això i molt més ens ensenya el coaching amb cavalls aplicat al món de l'empresa i personal. Cavalls i coaching es converteixen en una de les formes més apassionants, professionals i ràpides d'adquirir habilitats i recursos per ser un millor líder.

Parlar de lideratge en el món empresarial és parlar d'intel·ligència emocional, líders empàtics amb grans habilitats socials capaços de motivar i gestionar equips amb un gran capital: el capital humà. Un capital difícil de gestionar especialment en l'esfera empresarial però potser la resposta estigui lluny del nostre món tan tecnològicament desenvolupat i passi per sortir de la nostra zona de confort i tornar al contacte amb la natura i amb una de les criatures més belles i nobles: el cavall.

El cavall és altament sociable, se sent segur i a gust quan viu en grup, i tenen un ordre jeràrquic perfectament establert, independentment de si es tracta d'un parell d'animals o d'una gran rajada. Aquest tipus d'organització és molt similar al món de l'empresa i particular.

El cavall que lidera el ramat realitza un treball en equip on la cohesió és fonamental per a la supervivència del grup i per això és important que el líder demostri seguretat i confiança en si mateix; els seus moviments i energia constitueixen un missatge vital per a la manada.

"El feedback amb el cavall és clar, immediat, honest i objectiu perquè el cavall no jutja: observa, percep i interactua"

La gran sensibilitat del cavall permet captar aquests mateixos sentiments en les persones i reaccionar en funció del que percep, aportant un feed-back molt valuós. La relació amb aquests animals implica guanyar la seva voluntat amb grans dosis de paciència, presència, empatia i una comunicació efectiva, qualitats imprescindibles per exercir lideratge i aconseguir l'èxit en la gestió de recursos humans.

"El cavall assumeix el lideratge, o el cedeix en qui sent que pot confiar de manera absoluta"

"En el coaching, l'important és la voluntat de canvi per part del coachee, el fet determinar quin objectiu vol. Cada un de nosaltres vivim una realitat que és la nostra, la que percebem a través dels nostres filtres ", assegura Edgar Guerrer de la Rotta, horseman i professor de Doma Holística de Cavalls i Excel·lència En el món equí és un valor après que el líder mai ha d'estar sol, per això l'egua més vella és la que guia el ramat a un lloc segur amb els millors pastures i abundància d'aigua. Aquest lloc segur, confortable i estimulant, que a tots ens agradaria que fos el nostre lloc de treball. T'atreveixes a cavalcar per aconseguir-ho?

bottom of page